Is Paretologic heilig?

 

 

In het vorig verhaal heb ik Paretologic bijna heilig verklaard en het is niet zonder zonde.

Mijn printer deed het weer niet. Mijn geheugen hapert soms, niet altijd en het signaleerde me: “printer spooler gesloten”.

Ik vroeg Google weer om uitleg over de “printer sprooler gesloten”. Ik kreeg een lijst met helende firma’s. Ik klik op een genezer. Hij presenteerde RegCure Pro van Paretologic en dat programma deelde doodnuchter mee dat er 469 zaken op mij pc moesten gecontroleerd worden. Dat is natuurlijk minder erg dan 469 fouten moeten verbeterd worden. Van de prijs van het programma ging op 2 mei tot en met 3 mei € 10 af.

Wat nu? Ik besefte eindelijk dat ik eerst de aansluitingen van de printer had moeten controleren voor ik Google lastig viel. Ik voerde de prioriteit uit. Ja, en de kabel voor de USB aansluiting zat los aan de printer. Het stekkertje op zijn plaats steken en alles marcheerde weer.

Met het broertje van RegCure Pro, de gekochte Health Advisor, onderzocht ik de computer. Hij was gezond.

Nieuwsgierig riep ik de volgende dag de RegCure Pro weer op. Weer “There are 469 issues on your PC that needed to be addressed” en het bevoegde programma kostte op 3 mei € 10 minder tot en met 4 mei. De data schuiven gewoon op om tot een haastig kopen aan te zetten. Niet misdadig, maar niet correct.

De verkoper was niet crimineel, maar zijn zeden dateerden van het wilde Westen.

© Hugo Van Vlaslaer

 

inhoudstafel van deze reeks (klik)     home (klik)